EPIC-AUCTIONS Trekker & Trucktrek Hoogeloon

Historie

Hoe het allemaal begon

In 1989 organiseerde het St. Joris Gilde in Hoogeloon voor de eerste maal een trekkertrek. Enkele Gilde-leden, voornamelijk met een agrarische achtergrond, zagen in het trekkertrek gebeuren een mogelijkheid om hun lege Gilde-kas weer wat bij te vullen.

Dus op de eerste wedstrijddag in 1989 op Hemelvaartsdag is het begin gemaakt. Voorzichtig met een 40 tal trekkers in de hobby klasse, op 1 baan. En……maar hopen op veel publiek en bidden voor mooi weer, zodat alle moeite niet voor niets geweest was.

Hoe het verder ging

Trekkertrek Hoogeloon groeide uit tot een mega spektakel, altijd op Hemelvaartsdag – altijd op het terrein aan de Hooge Poort – altijd meer klasse`s en nog belangrijker steeds meer toeschouwers – maar ook steeds een gezellige/sportieve dag waar deelnemers en publiek naar uitkijken en als het zover is, er weer volop van genieten. Ieder jaar opnieuw lukt het de gilde broeders een goede organisatie neer te zetten met veel vertier voor zowel jong en oud.

En dan verder:

De trekkertrek is niet alleen in Nederland en Europa maar ook in Hoogeloon gigantisch gegroeid. In Hoogeloon gingen we van 40 naar 300 trekkers, van 1 naar 3 banen waarop continu getrokken werd, van 500 naar 5000 bezoekers, van regionale naar nationale deelnemers en ook al naar internationale deelnemers en bezoekers.

De laatste jaren worden er ook trucktrek wedstrijden verreden zodat er nog meer sfeer en sportieve uitdagingen te zien zijn.

33e uitvoering

De organisatie kan niet in de toekomst kijken, maar wat we zeker weten is dat we met behulp van de leden van Gilde St. Joris en vele vrijwilligers er alles aan zullen doen om u als deelnemer of als bezoeker een gezellige Hemelvaartsdag te bezorgen in HOOGELOON